Tentamen i styggnorsk.

I går hadde jeg tentamen. Nynorsk. Også kalt styggnorsk. Og som alle andre på min alder, hater jeg nynorsk som pesten. Greit, jeg kan fint skrive en novelle av noe slag, men man må jo faen meg tenke på språket også! Personlig synes jeg engelsk er lettere enn nynorsk. Og det sier litt. Jeg suger i engelsk. Jeg måtte ta bussen klokka sju for å rekke å hamstre sukkerholdig godteri for å øke sjansene for å overleve skrivinga.

Jeg er den første som møter opp, og da folk omsider begynner å strømme på gruer jeg meg som et helvete.

Da læreren endelig låser opp døra til rom 37, skrekkens rom, er det om å gjøre å kapre en av de bakerste plassene. Jeg lykkes ikke, og ender opp sentralt plassert intill en vegg midt mellom Simia, Synne og Ida. Og veggen da. Men det var en vegg med vindu, takk gud! Vi får utdelt oppgaven, og jeg burde egentlig være skikkelig slem mot skoleetaten og legge den ut her så alle dere andre som skal ha samme tentamen er bedre forbredt, men jeg vil ikke bli annmeldt. Jeg blir sittende i en og en halv time og stirre inn i et tomt word-dokument. Tittelen på historia skulle være noe så dust som “Hokken ska’n blonke tel?” og jeg som knapt forstod hva det skulle bety, satt jo fint i det.

Endelig får jeg en idŨ, og skriver en firesiders historie som involverer sommer, skog, trehytte, murstein og asfalt. Nice, hva? Men jeg ble faktisk ganske fornøyd, selvom den sikkert er proppfull av feil. Og en dag etterpå synes jeg det er det teiteste jeg noensinne har skrevet. Det er derfor dere ikke får lese den. Ingen får lese den. Den er teit.

Når jeg har sittet og skrevet fra kvart over åtte til halv to, løper jeg hjem og begynner på blogg (forrige blogg). Når kvelden kommer er øynene mine hovne ettersom jeg har sittet på PC i nærmere 14 timer i strekk. Men hva gjør jeg vel ikke for verdens beste lesere?

I dag var jeg utrolig nok på skolen, og i nest siste time var det gym. Jeg hadde ikke spist siden en pizzabit til middag dagaen i forveien, og var helt utmattet. Ja, jeg har meg selv å takke, men likevel. Selvsagt skulle vi ha biptest idag, sånn at man løper fram og tilbake i gymsalen til man spyr blod liksom. Jeg samlet mine siste krefter og prøvde, men kollapsa da jeg nådde andre level. Flott. Etter å ha ligget intill veggen en stund føler jeg meg litt bedre og prøver å bli med på resten av timen, enda jeg knapt klarte å holde meg på beina. Da gymmen endelig var ferdig dro jeg på meg sko og jakke og bare løp gjennom skolegården og hjem. Med mange vonde tanker i hodet løper jeg nedover gjennom skogen, ned langs Mosseveien og helt hjem. Uten stopp. Vel hjemme løp jeg opp på rommet sitt, åpner for dyra og legger meg ned og hylgriner. Ikke så perfekt lenger, hva?

Etter en stund kjenner jeg en myk muff av en kaninnese dulte borti halsen min. Jeg åpner øynene og Luna og Whitty har etablert seg ved siden av meg. De ligger og halvsover, mens Darling legger seg tett intil meg. Jeg vetke hvordan jeg skal beskrive det, jeg har verdens beste leieboere.

Uansett, Darling maser om kos nå, så du får legge igjen en kommentar og løpe til galleriet, der er nemlig en ny mappe med bilder fra idag ute!

Litt depressiv blogg, men du skal få vite at livet mitt ikke er så jævla perfekt som du tror. Skal skrive om det senere, men ja. Vi snakkes!


Ekstremt vondt i fingra etter å ha skrevet så mye på PC :C


Når vi først er inne på henda mine, Voldemort prøvde faktisk å drepe meg for noen år siden. Jeg slapp unna med et arr :3


JEG ER VERDENS HELDIGSTE. Og de er verdens beste.

23 thoughts on “Tentamen i styggnorsk.

 1. Styggnorsk – flott ord som beskriver det utrolig teite 'målet'. Jeg hater det, virkelig hater det.

  Herregud så søtt bilde! Jeg bor med hybelkaniner, men du bor faktisk med no levende. Så herlig :D

 2. Awf, kjip dag, men hurra for kosedyr (levende sådan!) <3 det hjelper alltid med myke kaniner og oinkende marsvin når man er skikkelig nedfor :3 <3

 3. Livet er sjeldent så perfekt som folk kunne ønske at det var .. uansett, herlige bilder, kaniner, marsvin og tekst ! jeg elsker bloggen din matilde

 4. Jeg har bare VELDIG lyst til og lese historien din, nå! xD haha. Ser ikke ut som noen morsom dag, nei! :/ Men, nydelige dyr! Sånn er så utrolig koselig <3

 5. igjen… flott blogg :) Tentamen er det værste som finns! etter eksamen da -.- som sikkert kommer til å være tre TUSEN ganger så ille! "styggnorsk" ja… en ganske bra beskrivelse av nynorsk må jeg si… er selv fra vestlandet, og prater nynorsk når jeg er der, men her hjemme går det i bokmål ^^ hatet den dialekta noe så grusomt!
  huff! jeg skal huske å se opp for Voldemort! han er skummel :O

  så herlig med sånne nusselige leieboere da :D

 6. Arh, nå begynner jeg å grue meg til ungdomskolen, pga nynorsk og enkelte prøver >< men takk for Vold-e-mort-advarselen. skal passe meg for, hahaha.. jeg misunner deg foressten for 3 levende bamser. ^^

 7. NYNORSK ER DIGG :D bokmål er helt greit ;D Det burde komt en "trend", at alle skrev nynorsk på nettet etc istede for bokmål. NYNORSK ER BEST :):).

 8. Helt enig. NYNORSK SUGER! Haha.. Herlig med leieboere. Du er heldig. Jeg deler rom med hybelkaniner og skittentøy xD

 9. Liker nynorsk eg, men du skriver fenomenalt<3 Kom foresten til nivå 11,4 på biip testen :D

 10. Haha xD hater nynorsk :P Her på Jæren kalles det "Fjoslatin" (fjøslatin) det er det teiteste noen noensinne har komt på! øø..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *