Femhundreogførtiseks minutter i Drammen.

Jeg bokstavlig talt hopper ut av senga og lander på gulvet med et dunk. Jeg løper bort til mobilen, river av tastlåsen og BAM. Klokka er bare fem på seks! Og jeg som var helt sikker på at jeg hadde forsovet meg! Vekkeklokka ringer ikke før om fem minutter! Herregud. De neste to timene går med på å fikse håret, spise, kose med kanin og lete etter nøkler. Idag skal jeg nemlig tilbake til verdens dødeste by. Selveste Drammen.

Jeg hadde liksom aldri trodd jeg frivillig ville dra tilbake til Drammen, men det er jo faen meg i Drammen det skjer. Og Drammen blir jo straks bedre når Tone kun er noen få minutter unna, Karina ofte er å finne der og ikkeminst Miriam, som faktisk bor i Drammen.

Så går man ut døra og begynner på den lange reisen mot Drammen. Altså, ned til bussen. Fuglene kvitrer, sola skinner og selvom luften er en smule kjølig, vil jeg nok ikke angre på at jeg droppa boblejakka litt utpå dagen. Så sender jeg melding til Miriam om hvor fint vær det er. To minutter senere vibrerer mobilen i lomma, og jeg tror jeg dør idet jeg leser “Hæ? Her regner det :c”. Jeg svarer panisk med et helt enkelt “KØDDER DU?” og det jeg da ikke visste, var at hvis jeg hadde giddet å scrolle ned i meldingen hadde jeg fått med meg at det bare var for tull og at sola skinte som bare det i Drammen også. Herregud. Etter dette klarte jeg bare ikke slutte å le.

Omsider kommer bussen, og ti minutter senere labber jeg gjennom Oslo S på leting etter et eller annet tog som har tenkt seg i retning Drammen. Jeg finner et, men før man gjør noe som helst, må man ha i seg kakao. Jeg rekker såvidt å kaste meg på toget, før jeg endelig er på vei i retning Drammen.

Jeg sitter og nyser nesten hele turen, ettersom jeg selvsagt klarte å sette meg ved siden av en rar mann som seriøst luktet krydder. Det var nesten flaut. Jeg nøs hvert femte minutt og moste meg så tett intil vinduet jeg klarte, men det hjalp lite. Og jeg kunne ikke bare flytte meg heller.

Etter tre kvarter på toget og tre kvarter med SMS’ing med Miriam, ser jeg endelig en haug med bruer igjen utenfor vinduet. På togstasjonen er det vel egentlig bare å åpne øya og tenke BLÅ…TT. Etter to sekunder får jeg øye på noe kjent. MIRIAM!

Dagen begynner med at jeg heller kakaoen jeg kjøpte for å holde i utover hele meg. Og når det ikke fins papir noe sted kan man bruke Drammen togstasjon som serveitt. Praktisk, hva? Nei.

Vi finner ut at vi går hjem til Miriam og hilser på den legendariske hybelkaninen Nox. Etter noen få minutters gåing finner vi huset til Miriam. Det er en syv etasjes kloss med innebygd treningsstudio og matbutikk. Digg! Døra åpner seg selv, og vi går inn. Der viser det seg at de har egen heis i tillegg. Men hva skal man med heiser når ma har bein? Jeg bestemmer meg da for å løpe opp alle de syv etasjene. Hurra for Matilde Brandts geniale idèer. De fire første etasjene går greit. Jeg beiner opp trapp etter trapp, men så finner jeg ut at Drammen har fovandlet beina mine til betongklosser. Det blir tyngre og tyngre og da jeg endelig når toppen er jeg så andpusten at jeg knapt klarer å snakke. Jeg skal begynne å trene!

Vi går inn og hilser på Nox, som forresten er SUPERSØT og kjempeliten og fløyelsmyk og nydelig og svart og kosete og alt. Verdens skjønneste kanin! Etter litt Nox-kosing finner vi ut at det er på tide å begi seg ut i Drammen. Første stopp er Ultra, der man hamstrer gelŨpynt og sjokolademelk. Så finner man store sølvkuler som synger, kjente bruer og snø som kan rulles i.

Så skjer det noe forferdelig. Kameraet til Miriam dør! Vi setter panisk kursen mot Japan Photo i et lite håp om at det fins hjelpsomme fotoproffer som kunne tenke seg å hjelpe to skrekkslagne, gale småunger.

Men da vi får øye på Japan Photo, funker kameraet perfekt igjen! Vi surrer videre, og jeg finner ut at jeg skal sløse vekk hundre kroner på gigantiske lakrissnøerer som smaker møkk. Flott. Deretter går vi inn på Japan Photo, og der deler de ut gratis Tamronobjektiver og selger teite små kamerabager for 750 kroner. (De hadde altså glemt å låse skapene, man kunne teknisk sett bare ta.)

Så beveger vi oss sakte men sikkert mot en buss. Vi skal nemlig ha tak i papayatabletter, fotografere Miriam i hennes rette element, løpe barfot rundt i snøen og gå på vannet. Så vi kaster oss på en buss og setter nesa mot verdens beste dyrebutikk, papayatablettstedet og Ica.

Da bussen endelig stopper og vi skal av, blir Miriam gjenkjent av noen unger som “Hu med det blåe håret”. Litt gøy, Miriam er kjendis i Drammen!

Så går vi inn på dyreklinikken og hamstrer papayatabletter til våre bortskjemte koseniner.

Deretter går vi ned til det berømte stedet der Leif måtte klatre i et gjerde over en liten bekk/elv/noe under en fotoshoot for Miriam. Og det stedet viste seg å være veldig interessant. Selvsagt må man løpe. Og klatre å trær. Og tryne. Og gå på isen. Til isen sprekker.

Der sto jeg da. Lettere sjokkert over isen som knaket under føttene på meg mens jeg tenkte “HVA FAEN GJØR JEG NÅ?” Jo. Først vræler man til smarte Miriam som holdt seg på land for å dokumentere det hele. Det første som slår meg med is som sprekker er den fæle filmen der han faller gjennom og lander i isvannet sammen med et lik. UHG. En pansik reaksjon fra min side, fører til at jeg etter et millisekund ligger på isen med armer og bein til alle kanter og roper “MÅ SPRE VEKT. MÅ SPRE VEKT.” Ikke le. Eller jo. Le.

Man kravler mot bredden og kaver seg opp på land. JEG OVERLEVDE! Sannheten er at dette var en kunstig bekk laget til pynt i en idyllisk liten park men vanndypde på en halv meter. Og det var ingen lik der.

Så får jeg det for meg at sko er teit. Og sokker teitere. Så man tar av seg de deilige, varme, herlige og teite Uggsene og trår ut i snøen barfot. Og fyfaen, det var kaldt. Kaldt og vondt. Snøen var HARD, og det var som å trå på knust isglass! Brr. Jeg løper noen runder, før jeg må løpe ut på isen barfot og hente skoen til Miriam som på mystisk vis fløy sin vei. Etter litt banning og skriking er føttene mine så kalde at det er uutholdelig. Jeg setter meg på jakka og begynner å vurdere å ta på meg sko og sokker igjen. Omsider er vi klare til å gå videre, og så busser vi til et eller annet sted. Der finner vi verdens beste dyrebutikk, og til Matildes store frustasjon har hun ikke råd til å skjemme bort smådyra idag.

Neste stopp er den berømte Icaen Miriam jobber i. I .. På? Samma faen. Den var enorm! Det første vi gjør der inne er å finne ut hvor Miriam jobber. Så tar jeg obligatoriske bilder av Miriam i sitt rette element, før vi hilser på sauekollegaene hennes og tar bilder av masebjeller. Derretter må Miriam inn i den skumle døra der man må være Ica-menneske for å gå inn. jeg venter utenfor og ringer Tone. Jeg takler ikke være “alene” på skumle steder. Så kommer Miriam ut igjen, og jeg ringer Miriam. Altså. Vi snakker i tlf mens vi går rundt hyllene på Ica. Var gøy faktisk. Så bruker vi litt penger inne på Ica, surrer rundt og ler før vi må finne en buss. Det blir tryning i skitne snøhauger og kamerakrig før bussen endelig kommer. Neste stopp er Drammen “sentrum” igjen, og etter en kvarters busstur nærmer vi oss togstasjonen. Vi hopper ut og går hjem til Miriam igjen. Jeg som er så himla smart, tar trappene IGJEN og når jeg endelig kommer opp er jeg så sliten at jeg legger meg ned på gulvet og blir der. Så skal Leif lage pizza, og jeg og Miriam må ned i butikken å kjøpe en flat papirgryte(WTF??!) og grønne ting til Nox.

Vi tuller med meloner og ler av blinde Ultra-folk før vi går gjennom parkeringshuset, der jeg setter meg fast gjennom masse handlevogner, før vi er oppe igjen. Så lager vi pizza, eller, Miriam og Leif lager pizza, mens jeg dokumenterer det hele grundig. Så gir vi Nox grønne ting, og så er det tid for kaninhopping! Og Miriamhopping. Nox er kjempeflink til å hoppe, i forhold til VISSE andre. *Kremt* Daaaarling? Så hopper Miriam litt, og jeg vurderer sterkt å melde henne på i NM til sommern.

Såå spiser vi kjempegod pizza og så finner jeg ut at jeg må komme meg hjem så ikke pappa blir altfor sur. Vi går til togstasjonen, som tar ca to minutter, kjøper billetter, ler av gal mann, finner et tog og så er det på tide å si hade =C <3

Jeg kommer meg på toget og halvsover på vei hjem, før jeg virrer gjennom sentrum alene i mørket, finner en buss og kommer meg hjem.

Blogges!


Sånn redder jeg håret mitt om morran. VANN! <3


Frokost. Nam.


Og såå var det ut og gå.


Obligatorisk bussenkommer-bilde


Oslo S


Kakao


Fremme i Drammen, finn Miriam!


Jeg sølte kakao, og når man ikke har serveitt bruker man Drammen togstasjon istedet <3


Miriam og Miriam sitt hus. Med innebygd treningsstudio og matbutikk.


Så smart som jeg er, fjorten trappesett oppover .. Hurra.


Utslitt! XD


Nox kan nusse på kommando!


Vi hamstrer gelepynt på Ultra


Miriam og jeg fant fetteren til KFBM!


Jeg SKAL klare å drikke den på to minutter .. Eller ikke.


Omg omg omg, JEG TOK PÅ BRUA


Miriam og brua. Turister i Drammen? Uhyes.


DE HAR SNØ I DRAMMEN <3


Matilde og Miriam i syngekule


Matilde og Miriam i syngekule :P


Miriam og Matilde :D


På bussen! Miriam tygger tyggis og blunker, jeg sitter stille mens håret mitt vibrerer. JADDA!


På jakt etter papayatabletter :3


JEG FANT ET KULT STED. Med trær. Også fikk jeg høydeskrekk.


Mystisk kjempefugl observert i Drammen-distriktet.


LØPE


SKLI


NED


TRYNEDØD


ÅHERREGUD, ISEN KNAKER!!!!!


JEG MÅ SPRE VEKT!!!!!


Fordi det er gøy å løpe barfot i snøen :3


Hente sko på is i snø


Gelepyyyyyyyynt på bussholdeplass


Jeg og Miriam er skadde, gravide og gamle med en flokk unger hver. Ikke bra.


Miriam i sitt rette element!


Miriam snakker med sauekollegaen sin.


Håkon-sau


Lunsjpause på Ica


Sikle på hesteting


Fly i skitne snøhauger


Galskap på hjemveien


Le seg ihjel av dagens bilder og lese Høgbergs blogg


Parkeringshus-tull


Parkeringshus-tull


Parkeringshus-tull


De ser ikke forskjell på melon og ananas. Herregud.


JEG ER EN MELON :0


Flinke Miriam har handlet :D


Parkeringshushandlegreierpåveihjemsammafaen


JEG SITTER FAST


Trappene dreper meg for andre gang


Nox spiser grønne blader fra butikken :D


Nox løshopper!


MIRIAM LØSHOPPER 0_0


Pizza! Creds til Leif :3


Tog :C


Oslo er skummelt. Og når du har vært så flink å sett/lest hele bloggen kan du legge igjen en kommentar også, for da blir jeg KJEMPEGLAD! :D <3 Vi snakkes! ^^30 thoughts on “Femhundreogførtiseks minutter i Drammen.”

 • HAHAHAHA, JEG LER! Sånn. Jeg-klarer-ikke-å-stoppe-leing. Latterkrampe heter det kanskje! xD Uanset, herregud du skriver så morsomt! Jeg hold bokstavelig talt på å dette av stolen når jeg leste at du vurderte å melde meg på NM. Sånn. Dette av stolen fordi det faktisk ER fysisk umulig å le til du nesten mister pusten og sitte på en rullestol samtidig. XD Ellerno. GŘY DAG! MORSOMME BILDER! MORSOM MATILDE! :D

 • Hehe, moro dag du må ha hatt idag 8)) Tøffe bilder, særlig det bildet når du klatrer (A)

 • UTROLIG morsom tekst!
  Jeg fikk totalt latterkick av hele teksten XD
  Miriam frister meg med blått hår. Ser kult ut n_n
  Og geletopper er NAM :D
  Utrolig bra skrevet ^^

 • Utrolig genial blogg. Så kjempegøy ut, og jeg fikk totalt latterkrampe da du kastet deg uteover isen for å spre vekt. HA HA ='D

 • HAHA xDD
  Jo! Jeg lo når jeg leste at du skulle fordele vekt på isen ^.^
  Og hvordan laga du det animasjonsbildet?! : D
  Og – digger bildene dine : ))

 • EVIG BRA GENIALE BILDER :D
  Hahah, Spre vekt x''')
  Du er dritflink til å skrive og ta bilder ż <3

 • Matilde……. Skulka du skolen? :[

  SVAR: Naaaaaaaaaj, jeg går ikke på skolen på lørdager jeg. Gjør du? Isåfall så synes jeg veldig synd på deg. :C

 • Hahaha *le høyt* Virkelig bra ass! :D
  JEg fikk lattersammenbrudd når jeg leste om "SPRE VEKT!!" x'D Også fikk jeg sjokk.. Japanphoto er selvfølgelig der hvor man skal gå… men … GRATIS TAMRON OBJEKTIV? 'wTf?! *Store øyne* O.O
  Høres ut som en genial dag hvertfall, og jeg lo godt kan jeg si deg :D

 • Hahaha, jeg leeeer :-D I fare for å gjenta allerede overbrukte ord- Du er genial!!

 • gud jeg ler jeg også som mange andre lesere! dere har virkelig et merkelig liv xD Jeg kjenner ingen som hadde gjort halvparten av det dere driver med :P Utrolig bra blogg! mye artige bilder :]

 • Jeg .. (hahah) klare .. (HahahHAha) … ikke ..(Haha..)) stoppe .. (HaHa) LE! Genial blogg! Minner meg om muffins *tenke* Jaa.. Haha.. *Hikk*

 • hahahahahah XD lol fikk lættis da du falt på isen, liksom håret ditt bare '' JEG VIL VņRE I ANSIKTET TIL MAAAAAATILDE (666)'' XD

 • Vel, tusen takk matilde, nå tror familien min at jeg er gal siden jeg har latterkrampe mens jeg sitter alene i et relativt mørkt rom med døra lukket :D haha, digger bloggen din! først så kommer bildet av deg som tar på brua, som bare av underteksten får meg til å le, så kommer falle-bildene, haha xD jeg er avhengig av bloggen din :o jeg er sikret latter og gode bilder hver dag :D

 • Haha! MOrsom blogg. Fikk lættis da jeg så bildet av deg som skulle spre venkt xD Gode bilder. Fortsett sånn! Jeg er avhengi av bloggen din :P

 • hæhjæahah :-D Lekker blogg, du slipper vist ikke unna en dag i Drammen uten en rekke latteranfall? xD

 • hahahah :P …. Begynte å le på det " JEG MÅ… SPRE VEKT!!!" bildet XDxD … Så ut som en forlatt skilpadde eller noe :P … hahah xD Digger bloggene dine!!! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *