Akebrettkjøring med Alfons.

Det er fremdeles søndag og det er kun noen timer etter den iskalde footshoten. Sola går ned, og det er på tide å teste ut selen vi kjøpte på Horze på vei hit. Den er egentlig beregnet for å snørekjøre med ski etter, men snowracer er mye morsommere. Naboungene kommer løpende, og alle får seg et par turer rundt på jordet. Egentlig var det Stampe vi skulle kjøre med, ettersom Alfons ikke kunne tømmekjøres engang. Det at han skulle dra en skummel snowracer etter seg var jo bare utenkelig.

Men snart finner jeg ut at Stampe ikke vil kunne klare dette. Han er bare en liten shettis, og med meg på ryggen og med akebrett etter i gallopp i dypsnø .. Det blir litt i tyngste laget for ham. Dessuten er selen noe stor til ham. Og siden vi bare har to hester, så bestemmer jeg meg for å prøve med Alfons istedet. Han som sparker bakut bare man prøver å tømmekjøre i skritt. Men det er jo verdt et forsøk. Selen reagerer han ikke på i det hele tatt, så vi kopler på tauene, og lar Maria holde han litt igjen mens han går i skritt. Ikkeno problem. Vi spenner ham for snowraceren, og det hadde han heller ikke noe imot! Lettere sjokkert plasserer jeg Maria på snowraceren og leier han rundt. Jøss. Han har aldri gått foran en vogn, ble sist tømmekjørt som FØLL, og han har absolutt ingenting imot en bråkete snowracer hengende etter seg. Jeg leier ham ned på jordet og hopper opp. Nå sitter Maria på bak mens jeg rir. Vi går et par runder i skritt, ikkeno problem. Så får jeg ham fram i trav, og han går jo kjempefint! Samme i gallopp. Så får ungene prøve å sitte på, og alle syntes det er kjempemoro. Selv sitter jeg bare bakpå en gang, hesteryggen virker noe tryggere. *pingle*

Etterpå spenner vi av ham snowraceren, jeg tar noen runder i gallopp og lar han strekke skikkelig på seg, og det syntes Alfons var kjempegøy! Så drar jeg av selen, traver litt på volter, før vi hopper et lite hinder mot slutten. Både jeg og Alfons fikk virkelig kjørt oss denne dagen, og det var utrolig digg å gå å legge seg KLOKKA NI! Så tidlig har jeg ikke lagt meg siden jeg var åtte! XD Hest er en krevende hobby.

Vi snakkes!


Meg og Alfons


Pene hesten!


Alfons vet virkelig å holde hodet kaldt.


Woho!


Jessda, for jeg er jo HELT med.


Full fart!


Det er litt hysjhysj, men jeg gjorde det med vilje (A)


Fri!


Dette var moro, eller hva Alfons?


Fordi vi er sprangproffer nemlig. NOT.


OL neste?


.. neppe14 thoughts on “Akebrettkjøring med Alfons.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *